Onze Diensten

CC Select is actief op verschillende domeinen van personeelsbeleid. We bieden onderstaande diensten aan:

Benieuwd wat onze klanten zeggen?

referenties Lees hier

Psychotechnische proeven en assessments

Bij een selectieprocedure is het belangrijk na te gaan of en in welke mate, de kandidaten voldoen aan de vereisten en verwachtingen van het functieprofiel. Om dit te toetsen nemen we psychotechnische proeven af. Deze proeven kunnen tevens geĂŻntegreerd worden in een volledig assessment center.

In een eerste fase bepalen we samen met het bestuur aan welke competenties de kandidaten moeten beantwoorden. Indien het bestuur zelf niet over gedefinieerde competenties beschikt, gaan we uit van de CC Select competentiegids.

De afname van de psychotechnische proeven bestaat uit gestructureerde vragenlijsten waarbij we peilen naar de persoonlijkheid en de intelligentie van de kandidaat, eventueel aangevuld met een aantal vaardigheidstesten. Deze proeven worden verder onderbouwd door een zelfevaluatie en een diepte-interview. Tijdens dit gesprek bespreken we met de kandidaten de resultaten van de diverse proeven waardoor we een meer genuanceerd beeld krijgen over het (ontwikkelbare) potentieel van elke kandidaat. We maken hierbij gebruik van het S.T.A.R.R.-model (situatie, taak of rol, actie, resultaat, reflectie).

Om de selectie verder te verfijnen, beschikt het assessment center van CC Select over een aantal simulatieoefeningen (postbak- en presentatieoefeningen, rollenspelen…) die een meer betrouwbaar en objectief beeld geven van de aanwezige competenties of het ontwikkelbaar potentieel van de kandidaat. Door onze ervaring in de openbare sector en meer bepaald in lokale besturen, maken we de simulatieproeven zo getrouw mogelijk (face-validity)

De resultaten van de proeven en het assessment center worden verwerkt in een uitgebreid rapport waarin de sterke punten en aandachtspunten van de kandidaat weergegeven worden. CC Select voorziet in de eindfase en op vraag van de kandidaat een mondelinge feedback over de resultaten.